Ryan Bancroft – Alumnus Nationale Master Orkestdirectie benoemd tot chefdirigent BBC NOW

Ryan Bancroft (Los Angeles, 1989) voltooide in 2017 zijn opleiding aan de Nationale Master Orkestdirectie, een prestigieuze tweejarige masteropleiding die door het Conservatorium van Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, met steun van Het Kersjes Fonds, wordt aangeboden. Ryan heeft sindsdien naam verworven als “een van de spannendste musici” van zijn generatie. 

De uiterst veelzijdige Ryan Bancroft bekwaamde zich maar liefst in fluit, harp, ballet en Ghanese muziek en voltooide aan het California Institute of the Arts een opleiding trompet. Hij speelde enige tijd trompet in het BBC Scottish Symphony Orchestra, maar volgde ook een studie orkestdirectie aan het Royal Conservatoire of Scotland.

In Nederland werd hij toegelaten tot de Nationale Master Orkestdirectie, die hij in 2017 afsloot. Het gaf hem de gelegenheid om bij diverse Nederlandse orkesten te dirigeren zoals het Residentie Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. 

In april 2018 won Ryan Bancroft de eerste prijs en de publieksprijs tijdens de Malko Competition for Young Conductors in Kopenhagen. Het leverde hem meer dan 25 engagementen bij de grote orkesten in Scandinavië, maar ook Zwitserland, Spanje, Canada en China. Hij dirigeerde premières van componisten als Sofia Gubaidulina en John Cage en assisteerde Pierre Boulez in een uitvoering van Sur Incises met het Los Angeles Philharmonic Orchestra.

Met ingang van 2020-2021 start Ryan Bancroft als chefdirigent van het BBC National Orchestra of Wales. 

Maak hier kennis met Ryan Bancroft.

the latest