Leonard Kwon – Alumnus Nationale Master Orkestdirectie debuteert bij het Concertgebouworkest

Op zaterdag 25 oktober 2020 heeft Leonard Kwon zijn debuut gemaakt bij het Concertgebouworkest. Leonard leidde de musici van het Concertgebouworkest in een concert speciaal voor kinderen met muziek van Igor Stravinsky en Theo Loevendie. 

Leonard Kwon werd geboren in de Verenigde Staten en groeide op in Zuid-Korea, waar hij musicologie en blokfluit studeerde aan de Seoul National University of Arts en de Korea National University of Arts. Geïnspireerd door de oudemuziekbeweging in Nederland en door dirigenten als Frans Brüggen en Nicolas Harnoncourt emigreerde hij naar Nederland. Hij voltooide zijn blokfluitstudie aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en behaalde zijn diploma orkestdirectie aan het Conservatorium van Amsterdam. 

Van 2017 tot 2019 volgde Leonard Kwon het prestigieuze Nationale Master Orkestdirectie-programma van de conservatoria van Amsterdam en Den Haag, waar hij les kreeg van Ed Spanjaard, Jac van Steen en Kenneth Montgomery. Masterclasses kreeg hij van Daniele Gatti, Johannes Schlaefli, Michel Tabachnik, Nicolas Pasquet, Marc Albrecht en Jorma Panula. 

Leonard Kwon werkte als assistent-dirigent mee aan vier producties van De Nationale Opera en was een van de drie geselecteerde kandidaten voor het jonge componistenproject van het Orkest van de Achttiende Eeuw. Als gastdirigent stond Leonard Kwon voor het Nederlands Philharmonisch Orkest (voor een productie van Donizetti’s L’elisir d’amore), het Residentie Orkest Den Haag en het Koreaanse Gwangju Symphony Orchestra. Alle drie orkesten hebben hem opnieuw uitgenodigd. 

the latest