Ryan Bancroft benoemd tot chefdirigent van het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Stockholm

Ryan Bancroft, alumnus van de Nationale Master Orkestdirectie, is benoemd tot chefdirigent van het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Stockholm met ingang van seizoen 2023/24. Bancroft’s eerste concert als aankomend chefdirigent was op 8 december 2021 tijdens het Nobelprijsconcert voor de vrede. Dit concert kan wereldwijd teruggekeken worden via het YouTube kanaal van de Nobelprijs.

Naast zijn positie in Stockholm, is Bancroft ook chefdirigent van het BBC National Orchestra of Wales en Artist in Association bij het Tapiola Sinfonietta. Recent won Bancroft de Conductor Award 2021 bij de uitreiking van de Royal Philharmonic Society Awards, UK.

Bancroft leidde recent het Philharmonia Orchestra, London Philharmonic, BBC Symphony, City of Birmingham Symphony, Gothenburg Symphony Orchestra en in het voorjaar van 2022 zal hij zijn debuut maken bij het Baltimore Symphony Orchestra, Houston Symphony, Toronto Symphony en het Ensemble Intercontemporain. Ook staan debuutconcerten gepland bij het Minnesota Orchestra, Dallas Symphony en het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Ryan Bancroft (Los Angeles, 1989) studeerde in 2017 af aan de Nationale Master Orkestdirectie, een prestigieuze tweejarige masteropleiding die door het Conservatorium van Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium Den Haag gezamenlijk wordt aangeboden.Aan het programma werken meerdere Nederlandse symfonieorkesten mee, waaronder het Residentie Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Noord Nederlands Orkest.

Meld je voor 1 maart 2022 aan voor de NMO!

the latest